نقد و بررسی
ردمی نوت ۱۰ پرو یکی از گوشیهای جذابی است که امسال شاهد عرضهاش بودیم و در بخش میانی بازار قرار میگیرد. این گوشی در حقیقت ادامه دهنده راه گوشیهایی هست که زمانی در بازار حرفهای زیادی برای گفتن داشتند مانند ردمی نوت ۸ پرو و ردمی نوت ۹ پرو. پس میبینیم که کار سختی به دوش این گوشی گذاشته شده. امروز در این بررسی با هم میبینیم که ردمی نوت ۱۰ پرو میتواند جانشین به حق و مناسبی برای بزرگان خانواده ردمی نوت باشد یا نه.
نکتهای در رابطه با این نسخه که دست من هست وجود دارد. این نسخه از ردمی نوت ۱۰ پرو با نام MFF شناخته میشود و در قاب پشتی هم لوگوی ام ام اف حک شده. این نسخه Mi Fans Festival است و در حقیقت برای طرفداران پروپا قرص شیائومی ساخته شده. از نظر سختافزاری این نسخه با نسخه اصلی هیچ تفاوتی ندارد و تنها تفاوت در بستهبندی است که در این نسخه جعبه و بستهبندی بسیار متفاوت و جذابتر است.
طراحی
ردمی نوت ۱۰ پرو در ابتدای کار گوشی زیبایی به چشم میآید و همین باعث میشود که تصور کنیم نهتنها آمده که آبروی نسلهای قبل را حفظ کند بلکه میخواهد یک سر و گردن آنها را بالاتر هم ببرد.
در بخش طراحی با گوشیای روبرو هستیم که همه چیز در آن جدید است و کاملاً از طراحی خانواده ردمی نوت ۱۰ پیروی کرده است. قبل از اینکه شروع به توضیح در مورد طراحی کنیم در یک کلمه باید بگویم که ردمی نوت ۱۰ پرو واقعاً زیباست.
قاب پشتی دستگاه از شیشه ساخته شده و مانند صفحهنمایش با گوریلاگلس ۵ محافظت میشود. قاب پشتی کاملاً مات طراحی شده که یکی از دلایل جذابیت گوشی همین ماتی قاب پشتی است. به لطف مات بودن قاب پشتی اثرانگشت و کثیفی جذب نمیشود و گوشی هم گوشی لیزی نیست.
رنگهای جذابی برای این گوشی در نظر گرفته شده که من رنگ گرادیانت برنزی را دارم که از بالا با رنگ تقریباً نارنجی خیلی کمرنگ شروع میشود و در بخش پایینی به رنگ نارنجی یا پرتقالی پررنگ تبدیل میشود.
از نظر وزن و ضخامت با گوشیای مناسب روبرو هستیم. وزنی برابر ۱۹۳ گرم و ضخامتی برابر ۸.۱ میلیمتر دارد. شیائومی امسال بهخوبی روی اندازه و وزن گوشیهایش کار کرده و همه گوشیهای میانردهاش وزن و ضخامت مناسبی دارند. در کنار اینها ردمی نوت ۱۰ پرو دو خمیدگی نرم در کنارههای خودش میبینید که کمک کرده تا گوشی بهخوبی بتواند در دست قرار بگیرد.
صفحهنمایش دستگاه برخلاف قاب پشتی تخت طراحی شده و حاشیههایش هم خیلی زیاد نیستند که به همین سبب صفحهنمایش توانسته حدود 85.6 درصد از قاب جلو را در اختیار بگیرد.
ردمی نوت ۱۰ پرو نسبت ابعاد خیلی خوبی دارد و گوشی پهنی نیست. به همین خاطر با یکدست خیلی خوب میتوانید با آن کار کنید.
دوربین سلفی هم که بالای صفحهنمایش است بهصورت حفره در نظر گرفته شده و اندازه خیلی کوچکی دارد.
بیرونزدگی قابی که برای لنزهای دوربین اصلی در نظر گرفته شده زیاد است و همین باعث میشود ردمی نوت 10 پرو روی سطح صاف بهخوبی قرار نگیرد و لق بزند. قاب لنزهای دوربین اصلی به رنگ مشکی است اما کنارههای قاب تقریباً رنگ نارنجی دارد که هماهنگ با رنگ بدنه دستگاه باشد.
در کل ردمی نوت ۱۰ پرو گوشیای کاملاً خوشدست، خوشساخت و البته زیبا است.
جزئیات دستگاه
فریم پلاستیکی در Redmi Note 10 Pro کاملاً همرنگ بدنه در نظر گرفته شده و در اینجا رنگ برنزی دارد.
روی این فریم سمت راست کلیدهای ولوم و پاور را میبینیم که کلید پاور سنسور اثرانگشت هم هست. در این بخش که این دو کلید روی فریم هستند ضخامت فریم کمی بیشتر شده.
بخش پایینی و بالایی فریم طراحی تخت دارد. روی فریم پایین درگاه تایپ سی را کنار اسپیکر اصلی و میکروفون اصلی میبینیم.
روی فریم بالایی اسپیکر دوم، درگاه اینفرارد، میکروفون دوم و جک ۳.۵ میلیمتری صدا هستند.
و در نهایت هم روی فریم سمت چپ درگاه سیمکارتها هستند که اسلات بزرگی در این درگاه قرار گرفته و بهصورت همزمان از دو سیمکارت و کارت حافظه خارجی کنار هم پشتیبانی میکند.
صفحهنمایش
میرسیم به جایی که دو نسل قبلی این گوشی حداقل روی کاغذ به نسبت رقبا عملکرد ضعیفتری داشتند.
در بخش صفحهنمایش شیائومی برای ردمی نوت ۱۰ پرو از صفحهنمایشی با پنل امولد استفاده کرده. این صفحهنمایش اندازه آشنایی دارد که برابر ۶.۶۷ اینچ است و رزولوشن فولاچدی هم برایش در نظر گرفته شده.
تا اینجای کار میبینیم که روی کاغذ پیشرفت به سزایی در بخش صفحهنمایش نسبت به نسلهای قبلی برای ردمی نوت ۱۰ پرو در نظر گرفته شده. اما همه چیز همین نیست. صفحهنمایشی که برای این گوشی در نظر گرفته شده یک ویژگی خاص دیگر هم در خودش دارد و آن پشتیبانی از نرخ نوسازی 120 هرتزی است.
این نرخ نوسازی برای صفحهنمایش Redmi Note 10 Pro بهصورت داینامیک است به این صورت که با ثابت شدن تصویر روی گوشی نرخ نوسازی به ۶۰ هرتز کاهش پیدا میکند تا مصرف باتری کمتر شود.
میرسیم به تجربه کاربری صفحهنمایش. صفحهنمایش ردمی نوت 10 پرو رنگها را فوقالعاده زیبا و چشمنواز به نمایش درمیآورد در کنار اینکه عمق رنگ مشکی بسیار بالایی دارد و در کمال تعجب رنگ سفید را هم خیلی زرد و کثیف نشان نمیدهد. در ضمن اینکه شفافیتی خوبی هم برای صفحهنمایش میبینیم.
از نظر روشنایی هم با صفحهنمایش بسیار روشنی روبرو هستیم که با این روشنایی زیاد در محیط باز و زیر نور خورشید کوچکترین مشکلی برای مشاهده محتوا ندارید و همه چیز کاملاً واضح و شفاف است.
نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی روی ردمی نوت ۱۰ پرو خیلی خوب عمل میکند و جابهجایی محتواها کاملاً نرم و روان است که از آنها لذت میبرید.
صفحهنمایش ردمی نوت ۱۰ پرو یکی از بهترین صفحهنمایشهای موبایلی است که روی یک گوشی هوشمند در حال حاضر در این رنج قیمتی میتوانید پیدا کنید.
سختافزار
برای ردمی نوت ۱۰ پرو از چیپ ساخت کوآلکام با نام اسنپدراگون 732G استفاده شده یعنی همان چیپی که روی پوکو ایکس ۳ میبینیم. این چیپ یکی از چیپهای پرسرعت میانرده به حساب میآید که کمتر از ۱ سال از عمر معرفی آن میگذرد.
در کارکرد روزانه هیچ مشکلی با ردمی نوت ۱۰ پرو که پیدا نمیکنید هیچ از کار کردن با آن لذت هم میبرید چون هم گوشی خوشدست و خوشساخت است و هم سختافزارش کوچکترین مشکلی برایتان از نظر لگ زدن و کندی به همراه نمیآورد. اما تجربه بازی سنگین انجامدادن چه؟
تجربه بازی
در این بخش هم ردمی نوت ۱۰ پرو عملکرد خیلی خوبی دارد. بازیای سنگین مانند کال آو دیوتی موبایل با کیفیت خیلی بالا روی گوشی اجرا میشود بدون اینکه مشکلی از بابت لگ زدن و کندی یا افت فریم برایش به وجود بیاید.
امنیت
برای Redmi Note 10 Pro دو روش امنیتی که در گوشیهای دیگر میبینیم استفاده شده. سنسور اثرانگشت و تشخیص چهره این دو روش امنیتی هستند.
سنسور اثرانگشت در ردمی نوت ۱۰ پرو در کلید پاور قرار گرفته و مانند ردمی نوت ۱۰ میبینیم که این سنسور بیرونزده است به جای اینکه تو رفته باشد. عملکرد سنسور اثرانگشت ردمی نوت 10 پرو حقیقتاً خوب است و هیچ مشکلی با آن برای شناسایی پیدا نمیکنید. اما نکتهای در مورد سختافزار این سنسور وجود دارد و آن هم این است که کلید پاور که در حقیقت سنسور اثرانگشت است با فشار دادن صدای کوچکی مثل لقی میدهد که ۱۰۰ درصد به علت بیرون بودن سنسور از فریم دستگاه است.
تشخیص چهره هم که با کمک دوربین سلفی انجام میشود عملکرد خوبی از خودش نشان میدهد و اینقدر تشخیص چهره سریع انجام میگیرد که اگر قابلیت تشخیص چهره خودکار فعال باشد فرصت نمیکنید با برداشتن گوشی انگشت خودتان را به سنسور اثرانگشت برسانید و قبل از اینکه سنسور اثرانگشت را پیدا کنید قفل دستگاه باز شده است.
نرمافزار
در این بخش از اندروید نسخه ۱۱ و رابط کاربری می یو آی نسخه ۱۲ برای ردمی نوت ۱۰ پرو استفاده شده که به کمک این دو بخش نرمافزاری کاملاً به روز در کنار سختافزار خوب گوشی هم در بخش داخلی و هم در بخش صفحهنمایش میتوانید تجربه بسیار لذت بخشی را از اندروید داشته باشید.
اسپیکر
در این بخش شیائومی هیچ کمکاری نکرده است. دو اسپیکر برای ردمی نوت ۱۰ پرو استفاده شده که یکی پایین گوشی است و دیگری بالای گوشی.
این اسپیکرها صدای خیلی بلندی دارند و از نظر کیفیت صدا هم میتوانید بهخوبی روی عملکرد آنها حساب کنید. موزیکی که پخش میشود صدایی کاملاً شفاف حتی در نهایت بلندی دارد در ضمن اینکه و جزئیات صدا بهخوبی قابل تشخیص هستند در ضمن اینکه برای بازی کردن هم صدایی کاملاً فراگیر را از دو اسپیکر با بالانس خیلی خوب میشنوید.
باتری
برای ردمی نوت ۱۰ پرو باتری با ظرفیت ۵۰۲۰ میلیآمپر در نظر گرفته شده که ظرفیت مناسبی برای گوشیای در این حد و اندازه به حساب میآید. باتری ردمی نوت ۱۰ پرو در عمل خودش را خوب نشان میدهد عملکردش غافلگیرکننده نیست اما شما را کاملاً راضی نگه میدارد. یعنی اگر کاربری باشید که استفاده تقریباً سنگینی از گوشی داشته باشید ۱ روز کامل را دوام میآورد اما اگر کاربری باشید که استفاده سبک داشته باشید تا ۱ روز و نیم را هم میتوانید بدون نیاز به شارژ کار کنید. البته که اگر خیلی اهل بازی باشید و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی را هم فعال کرده باشید قبل از اتمام روز به شارژ گوشی نیاز پیدا میکنید.
این باتری از شارژ سریع ۳۳ واتی هم پشتیبانی میکند و آداپتور داخل جعبه هم ۳۳ واتی است. در کل من از باتری Redmi Note 10 Pro راضی بودم.
دوربین
در این بخش ردمی نوت ۱۰ پرو گوشیای کامل است. ۴ لنز برای دوربین اصلی استفاده شده که لنز اصلی سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی ساخت سامسونگ دارد. لنز دیگر اولتراواید با سنسور ۸ مگاپیکسلی و ساخت سونی و زاویه دید ۱۱۸ درجهای است. یک لنز ماکرو داریم با فوکوس خودکار و سنسور ۵ مگاپیکسلی و در نهایت یک لنز دیگر داریم برای تشخیص عمق با سنسور ۲ مگاپیکسلی.
دیدگاهها1